Home Up KRVNA GRUPA ZA  PUŠAČE PREPORUKE CIJENIK

SOJA LECITIN
zdravcica@inet.hr          www.california-fitness.com/          Tel.01 3750569    

 

Home
Up

>LITERATURA<

 

 

Soja lecitin                

 

SOJA LECITIN

 

 

  Soja Iecitin je prirodna tvar izvrsnih osobina, ali manje poznata širem krugu ljudi. Njegovi gl. sastojci su kolin i inozitol u obliku fosfatidilkolina. Kolin igra ključnu ulogu u izgradnji strukture bioloških ovojnica (membrana) i često se veže za vitamine. Inozitol se u manjoj ili većoj količini nalazi u namirnicama biljnog porijekla, a soja ga sadrži u izobilju. Ljudski mozak deponira veće količine inozitola. Kolin i inozitol se po funkciji smatraju katalizatorima i razgrađivačima masti.

  Lecitin snižava razinu kolesterola, pročišćava stjenke krvnih žila i pojačava rad srčanog mišića. Kako naša standardna prehrana sadrži znatno veću količinu masti od optimalne, skoro svaki čovjek ima povećane potrebe za lecitinom. Drugi važan učinak lecitina je da u većoj mjeri smanjuje ili čak u potpunosti uklanja bolove u zglobovima.

  Redovito uzimanje lecitina omogućava osobama koje pate od bolesti zglobova aktivnosti koje zbog bolova ne bi mogle izvršavati. Lecitin uz navedena svojstva u velikoj mjeri koristi ljudima osjetljivim na promjene vremena. Uzimanje lecitina je neophodno kod sportaša čiji je učinak umanjen zbog neugodnosti ili bolova u zglobovima.

  Lecitin daje kosi zdravu boju i smanjuje opadanje. Pomoću lecitina može se spriječiti nastanak ekcema. Lecitin pojačava moć koncentracije i pamćenja i djeluje umirujuće na živčani sustav.

UPOTREBA:

  Soja-lecitin se uzima prema potrebi, a najmanje 2-3 kapsule dnevno, po mogućnosti za vrijeme ili prije jela.

  Po nekim preporukama, lecitin uzet s medom, izvanredno poboljšava funkciju mozga. Kod starijih ljudi djeluje kao sredstvo za oporavak ( roborans) i vraća vitalnost.

  Omekšava konzistenciju stolice i otklanja nadutost. .

  Califomia Fitness u svom programu nudi više vrsta preparata lecitina. Tako, između ostalih, i trostruko jači ( Triple- Potency) lecitin, koji sadrži koncentrat sojinog ulja. To praktično znači da je od ovog preparata dovoljno unositi 1-2 kapsule na dan, umjesto standardnih 3 i više kapsula na dan.

  Kod posebno jakih bolova u zglobovima (npr. kod promjene vremena), navedene količine mogu se udvostručiti ili čak višestruko povećati. Bilo kakvo štetno djelovanje lecitina i predoziranje je nemoguće.

PAŽNJA!!

  S obzirom da je lecitin bogat fosforom, treba povećati unos kalcija i magnezija.

 

Super Soya Lecithin ,  100 gel kapsula

72,00

94,00

Soja lecitin 1200 mg sadrži:

Fosfatidil-kolin….180 mg

Fosfatidil-etanolamin….156 mg

Fosfat-inozitol….120 mg

 

Triple soya Lecithin, 250 gel kapsula

163,00

212,00

Kompleks fosfatidila soje .1200 mg

Minimalni sadržaj lecitina…420 mg